Noutăți

Ziua Mondială a Teatrului

theatre-dayZiua Mondială a Teatrului a fost creată de Institutul Internaţional de Teatru în cadrul Congresului Mondial din 1961, la Viena şi a fost sărbătorită prima oară în 1962, la 27 martie, ziua în care se deschidea stagiunea Teatrului Naţiunilor, la Paris. De atunci, în fiecare an, la aceeaşi dată, comunitatea teatrală internaţională, artişti şi public deopotrivă, precum şi centrele naţionale din cele o sută de ţări membre ale Institutului Internaţional de Teatru, celebrează Ziua Mondială a Teatrului, ca un moment de afirmare a forţei de comunicare a artei scenice, ca mod de expresie a umanităţii, dincolo de toate frontierele geografice sau culturale,

lingvistice, religioase sau politice.

Anul acesta, Mesajul internaţional este semnat de Krzysztof Warlikowski, unul dintre cei mai reprezentativi regizori europeni.

[/column]

ARTISTII PENTRU ARTISTI la Bulandra

Teatrul Bulandra se alătură campaniei ARTIŞTII PENTRU ARTIŞTI direcţionând către Fondul de Solidaritate Teatrală încasările obţinute din vânzarea biletelor la spectacolul ARTĂ de Yasmina Reza, în regia lui Cristi Juncu, care se va juca la Sala Liviu Ciulei în data de 28 martie, la ora 19.00.
Alătură-te Campaniei, cumpără bilete, bucură-te de teatru şi de fapte bune! Fiecare bilet cumpărat înseamnă nu doar un semn de reverenţă pentru munca actorilor, ci şi un imens ajutor.

În luna martie teatrele din Bucureşti şi din ţară joacă un spectacol sub semnul Campaniei.

Aici, teatrele care au răspuns deja apelului umanitar!

Donaţiile pentru Campania Artiştii pentru Artişti se primesc în Fondul de Solidaritate Teatrală (Cont: RO40RZBR0000060007801286 deschis la Raiffeisen Bank, Agenţia Piaţa Amzei), fond special deschis la UNITER.

CAMPANIA NAŢIONALĂ „ARTIŞTII PENTRU ARTIŞTI”

În teatrul românesc, încă multe alte „Clipe de viaţă”!

Anul acesta: 23 martie, ora 19.30

Sala Studio, Teatrul Naţional „I.L.Caragiale” din Bucureşti

În 1996, Mircea Patrichi publică la Editura Unitext volumul „Gina Patrichi. Clipe de viaţă”. Un volum de o uriaşă valoare biografică despre un artist unic al scenei.

Pe pagina trei a acestei cărţi se află o mărturie a Ginei Patrichi pe care v-o împărtăşim şi care credem că este revelatoare pentru sensul pe care publicul îl poate da teatrului.  Campania „Artiştii pentru Artişti” pe care de ani buni o organizăm pentru sensibilizarea noastră a tuturor în faţa artei şi a artistului ar putea sta sub semnul acestei mărturisiri:  „Cred în capacitatea marelui public de a înţelege sensul artei şi de a aprecia pe artistul care convinge cu sufletul”

În 1964, în „Clipe de viaţă” de William Saroyan, în regia lui Liviu Ciulei, Gina Patrichi interpreta o Kitty Duval  cum poate nu a mai existat. Şi a convins cu sufletul.

În aceeaşi notă sensibilă, în 2015 se întâmplă un alt spectacol „Clipe de viaţă”. Un spectacol-eveniment al destăinuirilor, ce reuneşte renumiţi artişti ai scenei, artişti care conving cu sufletul că teatrul înseamnă mai mult decât metodă, muncă şi talent. Înseamnă un imens cadou făcut publicului.

Victor Bucur, Corina Chiriac, Felicia Filip, Mirela Jienescu, Rodica Mandache, Teatrul Masca, Maia Morgenstern, Adrian Naidin,

Ovidiu Niculescu, Ioan Gyuri Pascu,

Margareta Pâslaru şi corul „Divina Armonie”, Oana Pellea, Emilia Popescu, Victor Rebengiuc, Florin Zamfirescu.

Amfitrioni Maria Dinulescu şi Ion Caramitru.

Unică reprezentaţie: Luni, 23 martie 2015.

Teatrul Naţional „I.L.Caragiale” din Bucureşti, Sala Studio, ora 19.30.

Spectacolul „Clipe de viaţă 2015” este dedicat mai vârstnicilor noştri artişti. Un semn de reverenţă şi neuitare al artiştilor care parcă acţionează în sensul cuvintelor Ginei Patrichi: „….Am fost atât de pasionată de teatru, încât tot ce am primit ca iubire [ …] a fost un cadou imens pe care l-am luat şi l-am îndreptat tot spre teatru, tot spre oamenii cărora le dădeam seară de seară, sentimente, pasiuni, iubire, ură, până la apogeu…”

*

Alătură-te Campaniei, cumpără bilete, bucură-te de teatru şi fă o faptă bună! Fiecare bilet cumpărat înseamnă nu doar un semn de reverenţă pentru munca actorilor, ci şi un imens ajutor. Biletele se vor pune în vânzare la casa de bilete a Teatrului Naţional Bucureşti, precum şi online pe site-ul www.bilet.ro

Sumele strânse din vânzarea de bilete se pot dona în Fondul de Solidaritate Teatrală(Cont: RO40RZBR0000060007801286 deschis la Raiffeisen Bank, Agenţia Piaţa Amzei).

Ulterior, sprijinul financiar oferit artiştilor vârstnici cu probleme de sănătate va fi dovada că acest simbolic contract de solidaritate teatrală a fost asumat şi însuşit.

 

Organizatori:

UNITER – Uniunea Teatrală din România

Teatrul Naţional „I.L.Caragiale” din Bucureşti

Primăria Municipiului Bucureşti

ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti

UNITER

4 martie 2015

[/column]

Ordinul Naţional „Steaua României”

 

Ordinul Naţional „Steaua României”- în grad de Cavaler doamnei Tamara Buciuceanu-Botez

Preşedintele României, domnul Traian Băsescu, a semnat luni, 23 iunie a.c., decretul de decorare a doamnei Tamara Buciuceanu-Botez.
Astfel, în semn de înaltă apreciere, pentru remarcabilele interpretări artistice susţinute pe cele mai importante scene din ţară, pentru dragostea, dăruirea şi talentul de care a dat dovadă în promovarea artei teatrale, domnul președinte Traian Băsescu a conferit Ordinul Naţional „Steaua României” – în grad de Cavaler doamnei Tamara Buciuceanu-Botez.
Decorarea a fost făcută la propunerea viceprim-ministrului, ministru al Culturii, domnul Kelemen Hunor.

[/column]

Festivalul national de arte pentru liceeni FLORIAN PITTIS editia a VII a 2014

 

Consiliul Elevilor Colegiului Naţional „Gheorghe Lazăr” din Bucureşti şi Trupa de teatru AS, în parteneriat cu Teatrul “Lucia Sturdza Bulandra” din Bucureşti vă invită la a şaptea ediţie a Festivalului naţional de arte pentru liceeni „FLORIAN PITTIŞ”, un concurs dedicat exclusiv trupelor de liceeni care iubesc teatrul şi muzica.

Anul acesta s-au înscris mai bine de 30 trupe de teatru şi muzică din liceele din ţară, iar în urma selecţiei au ramas în concurs cele mai bune spectacole şi piese.
Finala festivalului va avea loc la Sala “Liviu Ciulei” ( Izvor ) a Teatrului “Lucia Sturdza Bulandra”. Mai multe detalii aici.

GALA UNITER

Victor Rebengiuc a primit Premiul de Execenta la Gala Premiilor UNITER 2014. Felicitari, Maestre!

GALA MASTERANZILOR ULBS

București, 24 – 26 noiembrie 2013

Avem plăcerea de a vă invita la Gala Masteranzilor Universității “Lucian Blaga” din Sibiu, care va avea loc în București, în perioada 24 – 26 noiembrie 2013.
Începută în cadrul Univercity Fest 2013 Gala Masteranzilor se mută pentru două zile la București. Absolvenți și studenți ai Departamentului de Artă Teatrală din Universitatea “Lucian Blaga” din Sibiu vin să se exprime pe scenele din București.
Gala Masteranzilor se continuă astfel în București, iar o parte dintre spectacole vor putea fi văzute pe scena Sălii „Toma Caragiu” a Teatrului “L. S. Bulandra”, Godot Cafe Teatru, Unteatru, Teatrul de Artă.

Amfitrionul Galei Masteranzilor va fi Marian Râlea, cunoscutul actor al Teatrului Bulandra și profesor al Departamentului de Artă Teatrală din cadrul Universității “Lucian Blaga” din Sibiu.

Programul spectacolelor este:
Duminică, 24 noiembrie 2013
Teatrul “ L. S. Bulandra” – Sala Toma Caragiu, str. Jean Louis Calderon nr. 76A
ora 18:00 – deschiderea Galei și spectacolul 3 în 1, regia Marian Râlea
ora 20:00 – spectacolul Melodie varșoviană, de Leonid Zorin, regia Veronica și Cătălin Pătru

Luni, 25 noiembrie 2013
Teatrul Godot Cafe, str. Blănari nr. 14, sector 3
ora 18:00 – spectacolul Și fluturii sunt liberi, de L. Gerghe, regia Marian Râlea
Unteatru, str. Ilfov nr. 1, sector 5
ora 19:00 – Scrisoarea unei necunoscute, cu Mihaela Săndulescu
Teatrul de Artă, str. Sfântul Ștefan nr. 21, sector 2
ora 19:15 – A fi sau a nu fi bufon, cu Ioan Paraschiv
Mai multe detalii despre spectacole găsiți în materialul atașat.
Vă așteptăm cu drag!

FESTIVALUL NAŢIONAL DE TEATRU EDIŢIA a 23-a – Program

d25 octombrie – 3 noiembrie 2013, Bucureşti

Comunicat de presă

10 octombrie 2013

Se pun în vânzare biletele pentru FNT

Începând de vineri, 10 octombrie, vor fi puse în vânzare biletele pentru spectacolele Festivalului Naţional de Teatru, ce va avea loc la Bucureşti, în perioada 25 octombrie – 3 noiembrie 2013.

Acestea se vor găsi la casele de bilete ale următoarelor instituţii, parteneri strategici FNT: Teatrul Naţional Bucureşti, Opera Naţională Bucureşti, Teatrul Odeon, Teatrul “Bulandra”, Teatrul “Nottara”, Teatrul ACT, ArCuB, Teatrul Mic, Teatrul de Comedie, Teatrul Evreiesc de Stat, Centrul Cultural pentru UNESCO “Nicolae Bălcescu”, UNTEATRU, Godot Café-Teatru. De asemenea, biletele se vor putea achiziţiona şi on-line, de pe site-urile web ale teatrelor care găzduiesc spectacolele.

Biroul de presă FNT 2013

press@fnt.ro

0744.649.158

www.fnt.ro

Producători: UNITER – Uniunea Teatrală din România, ArCuB – Centrul de Proiecte Culturale al Primăriei Municipiului Bucureşti

Proiect cultural finanţat de: Primăria Municipiului Bucureşti, Consiliul General al Municipiului Bucureşti, Ministerul Culturii

Co-producători:ICR – Institutul Cultural Român, Societatea Română de Televiziune

Sponsor principal: MOL România

Maşina FNT: Volvo

Sponsori: Domeniile BLAGA, Mobila Dalin

Parteneri strategici: Teatrul Naţional Bucureşti, Opera Naţională Bucureşti, Teatrul Odeon, Teatrul „Bulandra”, Teatrul de Comedie, Teatrul „Nottara”, Teatrul Mic, Fundaţia Löwendal, Godot Café-Teatru, AICT – Asociaţia Internaţională a Criticilor de Teatru – Secţia Română, Restaurant „Gala – Le Théâtre”, Ceainăria Serendipity

Parteneri: Festivalul Internaţional de Film Transilvania, ITI – Institutul Internaţional al Teatrului – Centrul Român, Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică  „I.L. Caragiale” Bucureşti, Universitatea Hyperion Bucureşti, Universitatea „Lucian Blaga” Sibiu – Departamentul de Artă Teatrală, Universitatea de Arte Târgu-Mureş

Partener de tradiţie: Societatea Română de Radiodifuziune – Radio România Actualităţi, Radio România Cultural, Radio Bucureşti, Radio România Internaţional, eteatru.ro

Eveniment susţinut de: România Liberă, Academia Caţavencu

Parteneri media: RFI România, Evenimentul Zilei, SPECTACULAR, Observator Cultural, LiterNet, Ziarul Metropolis, Yorick, 24-FUN, Fundaţia Culturală „Camil Petrescu” – Revista „Teatrul azi”, Phoenix Media, deBărbaţi, United Media Romania, mediaTRUST, Port.ro, Blitz TV, Digi TV

FESTIVALUL NAŢIONAL DE TEATRU, ediţia a 23-a

25 octombrie – 3 noiembrie 2013

PROGRAM

Vineri, 25 octombrie

17.00 Cinemateca Union Faust, regia: Aleksandr Sokurov, distribuit în România de Transilvania Film – 2h 15 min /

21.00 Teatrul Odeon, Sala Majestic Troienele, după Euripide, regia: Andrei Şerban, Opera Naţională Iaşi – 1h 35 min fără pauză / Legendele scenei

23.00 Radio România CulturalVă place Brahms?, dupăFrançoise Sagan, dramatizarea şi regia artistică: Leonard Popovici – 55 min / FNT On Air. Focus – Arta Actorului: Mariana Mihuţ

Sâmbătă, 26 octombrie

17.00 şi 21.00 Teatrul Odeon, Sala Majestic Troienele, după Euripide, regia: Andrei Şerban, Opera Naţională Iaşi – 1h 35 min fără pauză / Legendele scenei

18.00 Fundaţia Löwendal –Vernisajul expoziţiei Spaţii imaginare (machete-schiţe-video) a scenografului Helmut Stürmer

18.00 Teatrul Evreiesc de Stat Yentl de Leah Napolin şi Isaac Bashevis Singer, regia: Erwin Şimşensohn, Teatrul Evreiesc de Stat Bucureşti – 2h 20 min cu pauză / Teatrul de mâine

21.00 Teatrul ACT Iluzii de Ivan Vîrîpaev, regia: Cristian Juncu, Teatrul ACT Bucureşti şi Asociaţia Catharsis – 1h 30 min fără pauză / Actorii, în prim- plan

21.00 ArCuB – Însemnările unui nebun de N.V. Gogol, regia: Felix Alexa, ArCuB (Centrul de Proiecte Culturale al Municipiului Bucureşti) – 1h 40 min fără pauză / Actorii, în prim-plan

23.00 Radio România Cultural AmphitryodePlaut, adaptare radiofonică de Radu Popescu şi Maria Marin, regia artistică: Dan Puican – 1h  / FNT On Air.Focus – Arta Actorului: Mariana Mihuţ

Duminică, 27 octombrie

17.00 şi 21.00 Teatrul  Odeon, Sala Majestic – Troienele, după Euripide, regia: Andrei Şerban, Opera Naţională Iaşi – 1h 35 min fără pauză / Legendele Scenei

18.00 Teatrul Mic – A douăsprezecea noapte de William Shakespeare, regia: Alexandru Mâzgăreanu, Teatrul „Regina Maria” Oradea – 2h 30 min cu pauză / Teatrul de mâine

18.00 Teatrul Evreiesc de Stat Yentl de Leah Napolin şi Isaac Bashevis Singer, regia: Erwin Şimşensohn, Teatrul Evreiesc de Stat Bucureşti – 2h 20 min cu pauză / Teatrul de mâine

18.00 Teatrul Naţional Bucureşti, Sala Studio – Avarul de Molière, regia: Lászlo Bocsárdi, Teatrul „Tamási Áron” Sfântu Gheorghe – 3h cu două pauze / Creatori şi teatre în spectacol

21.00 ArCuB – Însemnările unui nebun de N.V. Gogol, regia: Felix Alexa, ArCuB (Centrul de Proiecte Culturale al Municipiului Bucureşti) – 1h 40 min fără pauză / Actorii, în prim-plan

21.00 Teatrul de Comedie, Sala Nouă – Urâtul de Marius von Mayenburg, regia: Vlad Cristache, Teatrul de Comedie Bucureşti – 1h 40 min fără pauză / Teatrul de mâine

23.00 Radio România Cultural Ginerele domnului Poirier de Émile Augier, regia artistică: Dan Puican – 55 min / FNT On Air.Focus – Arta Actorului: Mariana Mihuţ

Luni, 28 octombrie

17.00 Cinemateca Union – Nunta mută,regia: Horaţiu Mălăele,distribuit în România de Transilvania Film – 1h 25 min /

18.00 Teatrul Naţional Bucureşti, Sala Mică – Conul Leonida faţă cu reacţiunea de I.L.Caragiale, regia: Silviu Purcărete, Teatrul Naţional Bucureşti – 1h fără pauză / Focus – Arta Actorului: Mariana Mihuţ

18.00 Teatrul Mic – A douăsprezecea noapte de William Shakespeare, regia: Alexandru Mâzgăreanu, Teatrul „Regina Maria” Oradea – 2h 30 min cu pauză / Teatrul de mâine

18.00 Teatrul Naţional Bucureşti, Sala Studio – Avarul de Molière, regia: Lászlo Bocsárdi, Teatrul „Tamási Áron” Sfântu Gheorghe – 3h cu două pauze / Creatori şi teatre în spectacol

19.00 Cinemateca Union – Faust, regia: Aleksandr Sokurov, distribuit în România de Transilvania Film – 2h 15 min /

21.00 Opera Naţională Bucureşti – Pălăria florentină de Eugène Labiche, regia: Silviu Purcărete, Teatrul Naţional „Vasile Alecsandri” Iaşi – 2h cu pauză / Creatori şi teatre în spectacol

21.30 Teatrul Naţional Bucureşti, Sala Multimedia – Năpasta de I.L. Caragiale, regia: Radu Afrim, Teatrul Naţional Bucureşti – 1h 30 min fără pauză / Caragiale, inevitabilul

23.00 Radio România Cultural – Toţi cei care cadde Samuel Beckett,regia artistică: Attila Vizauer – 1h 30 min / FNT On Air.Focus – Arta Actorului: Mariana Mihuţ

Marţi, 29 octombrie

14.00 Cinemateca Union Undeva la Palilula,regia: Silviu Purcărete,distribuit în România de Transilvania Film – 2h 25 min /

17.00 şi 21.00 Teatrul „Bulandra”, Sala „Toma Caragiu” Leonida Gem Session, adaptare după Caragiale în cădere liberă,regia: Gábor Tompa, Teatrul Maghiar de Stat Cluj – 1h fără pauză / Caragiale, inevitabilul

18.30 Opera Naţională Bucureşti  –  Pălăria florentină de Eugène Labiche, regia: Silviu Purcărete, Teatrul Naţional „Vasile Alecsandri” Iaşi – 2h cu pauză / Creatori şi teatre în spectacol

21.00 Teatrul Naţional Bucureşti, Sala Studio Solitaritate, o co-producţie a Teatrului Naţional „Radu Stanca” Sibiu şi Théâtre National de la Communauté Française de Belgique, în colaborare cu Le Festival d’Avignon 2014. Spectacol realizat în cadrul Proiectului „Oraşe pe scenă” / „Villes en Scene” – 1h 55 min fără pauză / Teatrul de mâine

21.30 Teatrul Naţional Bucureşti, Sala Multimedia Năpasta de I.L. Caragiale, regia: Radu Afrim, Teatrul Naţional Bucureşti – 1h 30 min fără pauză / Caragiale, inevitabilul

21.30 Teatrul Odeon, Sala Studio Muzica Teatrului next generation: un proiect de Tibor Cári şi The Theatre Fleas Orchestra  – 1h 15 min fără pauză

23.00 Radio România Cultural La PuntadeYvette Z’ Gragen, regia artistică: Leonard Popovici – 1h 20 min / FNT On Air.Focus – Arta Actorului: Mariana Mihuţ

Miercuri, 30 octombrie

14.30Cinemateca Union – Faust, regia: Aleksandr Sokurov, distribuit în România de Transilvania Film – 2h 15 min /

17.30 şi 21.00  Teatrul Odeon, Sala Majestic – O scrisoare pierdută  de I. L. Caragiale, regia: Mircea Cornişteanu, Teatrul Naţional „Marin Sorescu” Craiova – 2h 40 min cu pauză / Caragiale, inevitabilul

19.00 Teatrul Naţional Bucureşti, Sala Studio – Solitaritate, o co-producţie a Teatrului Naţional „Radu Stanca” Sibiu şi Théâtre National de la Communauté Française de Belgique, în colaborare cu Le Festival d’Avignon 2014. Spectacol realizat în cadrul Proiectului „Oraşe pe scenă” / „Villes en Scene” – 1h 55 min fără pauză / Teatrul de mâine

21.00 Godot Café-Teatru – Hai Iu Iu Nu Hey You You,concert remix-uri Maria Tănase, muzica: Vlaicu Golcea, regia: Radu Afrim /

21.30 Teatrul ACT Iluzii de Ivan Vîrîpaev, regia: Cristian Juncu, Teatrul ACT Bucureşti şi Asociaţia Catharsis  – 1h 30 min fără pauză / Actorii, în prim- plan

21.30 UNTEATRU – Un tramvai numit dorinţă de Tennessee Williams, regia: Andrei şi Andreea Grosu, UNTEATRU Bucureşti – 1h 40 min fără pauză / Teatrul de mâine

23.00 Radio România Cultural – Capriciile Feniseide Lope de Vega, adaptarea radiofonică şi regia artistică: Dan Puican – 1h 10 min / FNT On Air.Focus – Arta Actorului: Mariana Mihuţ

Joi, 31 octombrie

14.30Cinemateca Union – Undeva la Palilula,regia: Silviu Purcărete,distribuit în România de Transilvania Film – 2h 25 min /

18.00 şi 21.30 Teatrul „Bulandra”, Sala „Toma Caragiu” – Domnul Swedenborg vrea să viseze, scenariul şi regia: Mihai Măniuţiu, Teatrul Naţional  „Vasile Alecsandri” Iaşi – 1h 30 min fără pauză /  Creatori şi teatre în spectacol

18.00 Teatrul de Comedie, Sala „Radu Beligan” – Paparazzi sau Cronica unui răsărit de soare avortat de Matei Vişniec, regia: Ovidiu Caiţa, Teatrul de Nord Satu Mare – 1h 40 min fără pauză / Teatrul de mâine

20.00 Opera Naţională Bucureşti – Pescăruşul de A.P.Cehov, regia: Yuri Kordonsky, Teatrul German de Stat Timişoara – 3h 10 min cu pauză / Creatori şi teatre în spectacol

20.30 Teatrul „Bulandra”, Sala „Liviu Ciulei” – Şcoala nevestelor de Molière, regia: Cristian Juncu, Teatrul Naţional Târgu-Mureş, Compania „Liviu Rebreanu” – 2h 30 min cu pauză / Creatori şi teatre în spectacol

23.00 Radio România Cultural – Călina roşiede Vasili Sukşin, dramatizarea radiofonică: Paul Tumanian,  regia artistică: Leonard Popovici – 1h 30 min / FNT On Air.Focus – Arta Actorului: Mariana Mihuţ

Vineri, 1 noiembrie

18.00 Opera Naţională Bucureşti – Pescăruşul de A.P. Cehov, regia: Yuri Kordonsky, Teatrul German de Stat Timişoara – 3h 10 min cu pauză / Creatori şi teatre în spectacol

18.00 Teatrul „Bulandra”, Sala „Liviu Ciulei” – Şcoala nevestelor de Molière, regia: Cristian Juncu, Teatrul Naţional Târgu-Mureş, Compania „Liviu Rebreanu” – 2h 30 min cu pauză / Creatori şi teatre în spectacol

18.00 Centrul Cultural pentru UNESCO „Nicolae Bălcescu”Scene din viaţa insectelor – mister psihedelic muzical – de Karel şi Josef Čapek, direcţia de scenă: Victor Ioan Frunză, Centrul Cultural pentru UNESCO „Nicolae Bălcescu” – 1h 20 min fără pauză / Creatori şi teatre în spectacol

19.00Cinemateca Union – Nunta mută,regia: Horaţiu Mălăele,distribuit în România de Transilvania Film – 1h 25 min /

20.00  Teatrul de Comedie, Sala „Radu Beligan” – Paparazzi sau Cronica unui răsărit de soare avortat de Matei Vişniec, regia: Ovidiu Caiţa, Teatrul de Nord Satu Mare – 1h 40 min fără pauză / Teatrul de mâine

21.30 Radio România Cultural – Mătuşa noastrăde Hans Christian Andersen, traducerea şi dramatizarea radiofonică: Sanda Socoliuc, regia artistică: Attila Vizauer / FNT On Air.Focus – Arta Actorului: Mariana Mihuţ

22.00 UNTEATRU – Un tramvai numit dorinţă de Tennessee Williams, regia: Andrei şi Andreea Grosu, UNTEATRU Bucureşti – 1h 40 min fără pauză / Teatrul de mâine

Sâmbătă, 2 noiembrie

14.00 Radio România Cultural – Arca lui Noede Lucian Blaga, adaptarea şi regia artistică: Cristian Munteanu – 1h 45 min / FNT On Air.Focus – Arta Actorului: Mariana Mihuţ

17.00 Centrul Cultural pentru UNESCO „Nicolae Bălcescu”Scene din viaţa insectelor – mister psihedelic muzical – de Karel şi Josef Čapek, direcţia de scenă: Victor Ioan Frunză, Centrul Cultural pentru UNESCO „Nicolae Bălcescu” – 1h 20 min fără pauză / Creatori şi teatre în spectacol

19.00 Teatrul „Nottara”, Sala „George Constantin” (Studio) – Gardenia de Elżbieta Chowaniec, regia: Gábor M. Koltay, Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely” Timişoara – 1h 45 min fără pauză / Actorii, în prim-plan

19.00Cinemateca Union Faust, regia: Aleksandr Sokurov, distribuit în România de Transilvania Film – 2h 15 min /

21.00 Teatrul de Comedie, Sala Nouă Urâtul de Marius von Mayenburg, regia: Vlad Cristache, Teatrul de Comedie Bucureşti – 1h 40 min fără pauză / Teatrul de mâine

21.30 Teatrul Odeon, Sala Majestic Adam şi Eva, după Liviu Rebreanu, regia: Alexander Hausvater, Teatrul Naţional Timişoara – 1h 45 min fără pauză / Creatori şi teatre în spectacol

Duminică, 3 noiembrie

14.00 Radio România Cultural Puricele în ureche de Georges Feydeau, adaptarea radiofonică: Mircea Popescu, regia artistică: Dan Puican – 1h 50 min / FNT On Air.Focus – Arta Actorului: Mariana Mihuţ

17.00 şi 21.00 Teatrul Naţional Bucureşti, Sala Pictură – Beznă de mină de Csaba Székely, regia: Aba Sebestyén, Studioul Yorick şi Teatrul Naţional Târgu-Mureş, Compania „Tompa Miklós” – 1h 40 min fără pauză / Creatori şi teatre în spectacol

18.00 Teatrul „Nottara”, Sala „George Constantin” (Studio) – Gardenia de Elżbieta Chowaniec, regia: Gábor M. Koltay, Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely” Timişoara – 1h 45 min fără pauză / Actorii, în prim-plan

19.00  Teatrul „Bulandra”, Sala „Liviu Ciulei” – Îngropaţi-mă pe după plintă, după Pavel Sanaev, regia: Yuri Kordonsky, Teatrul „Bulandra” Bucureşti – 3h 30 min cu pauză / Focus – Arta Actorului: Mariana Mihuţ

19.00Cinemateca Union – Undeva la Palilula,regia: Silviu Purcărete,distribuit în România de Transilvania Film – 2h 25 min /

20.30 Teatrul Odeon, Sala Majestic – Adam şi Eva, după Liviu Rebreanu, regia: Alexander Hausvater, Teatrul Naţional Timişoara – 1h 45 min fără pauză / Creatori şi teatre în spectacol

În perioada 25 octombrie – 3 noiembrie 2013, 12 piese de teatru radiofonic a căror protagonistă este Mariana Mihuţ vor putea fi accesate on demand pe www.eteatru.ro, singurul site web al Radio România care difuzează exclusiv teatru radiofonic.

[/column]

A murit Patrice Chereau

Teatrul Bulandra îşi exprimă profundul regret pentru trecerea în nefiinţă a lui Patrice Chereau, actor, scenarist, regizor formidabil, care şi-a dedicat întreaga viaţă artelor scenice. Un om de o vitalitate extraordinară, care nutrea o adevărată pasiune, chiar obsesie pentru scenă, Chereau a lucrat cu muţi creatori de anvergură – Giorgio Strehler, Roger Planchon, Andrzej Wajda ş.a., primind numeroase premii, cum ar fi: 5 premii Moliere, 5 premii Cesar, Ursul de Aur şi Ursul de Argint – şi va rămâne pentru totdeauna în memoria noastră.
Fie ca sufletul său să se odihnească în pace!